Destillat Stockholm står för dörren (17-18 febr)

För oss whiskyälskare finns det i år två mässor som krockar tidmässigt i Stockholm, Destillat Stockholm och Cinderella Whisky Fair. Vi på Whiskytower har valt att i år koncentrera oss på Destillat Stockholm. När Svenska Dryckesmässor förra våren gick ut med nyheten att en ny dryckesmässa slår upp portarna i Stockholm för olika destillat, intervjuade vi företagets VD Stanley Wong (ni hittar den intervjun här). Stanley berättade då att man sett ett behov av en mer renodlad mötesplats för olika destillat. Nu när mässan står för dörren den 17-18 februari har vi återigen varit i kontakt med Stanley Wong för att höra hur allt fortlöper samt hur han ser på det faktum att Cinderella Whisky Fair pågår samtidigt.

Dessutom har Stanley sponsrat med 6 endagsbiljetter i en utlottning till er läsare. Besök vår Facebooksida (klicka för länkning) så får ni veta hur ni gör för att delta i utlottningen av biljetter.

Stanley Wong – VD Svenska Dryckesmässor

Hej Stanley. Hur går arbetet med Destillat Stockholm?
Det går bra tack. Vi är snart i slutfasen och filar på de sista detaljerna innan den 17 februari då mässan startar.

Vad kan besökarna förvänta sig av mässan?
Ett hav av utställare med de flesta spritsorterna representerade och vi räknar med att det finns ett 60-tal utställare på plats under två dagar. Du kommer att få träffa kunniga brand managers och producenter som finns på plats under de här två dagarna. Här hittar besökarna spritsorter som whisky, rom, grappa, cognac, gin, vodka osv. Vi har också samlat passande delikatesser såsom chark, praliner, lakrits, ost m.m. Utöver det har vi ett späckat provningsprogram för besökarna som vill fördjupa sig inom ett visst område lite extra.

I år krockar mässan med Cinderella Whisky Fair. Hur resonerar ni kring det?
Det stämmer gott och vi tappar några whiskyutställare vilket är tråkigt. Däremot så öppnar det upp dörrarna för en mötesplats med större bredd av spritdrycker vilket både vi och marknaden uppskattar. Vi är ändå väldigt glada över att ha med ett 15-tal whiskyutställare. Vi vet redan nu att vi har ett antal trogna besökare som har biljetter till båda eventen och självklart hoppas vi att fler passar på att besöka Destillat Sthlm innan, eller efter de går på båten.  

Hur många besökare räknar ni med det första året?
Svårt att säga, men vi hoppas på 3 000 besökare första året.

Vad ser du fram emot mest avseende årets mässa?
Att vi tillsammans med utställarna skapar en ny genre av mässa där spritdrycken får komma till sin fulla rätt. Här kan besökarna både smaka på drycken i sin rena form och som häftiga smakexplosioner genom drinkar gjorda av de riktiga experterna. Jag ser fram emot att få känna den härliga stämningen i mässhallen med massor av dialoger där utställarna delar med sig av sin kunskap till besökarna och som i slutändan leder till ökad kunskap inom ädla drycker.

Vilka olika destillat kommer att finnas med under mässan?
Det mesta inom spritvärlden.

Berätta om Diplomàtico World Tournament. Vad är det?
Diplomàtico World Tournament arrangeras för tredje gången och är en internationell bartendertävling. Den svenska deltävlingen pågår under lördagen på Destillat Sthlm. Vinnaren blir direktkvalificerad till Europafinalen i Venezuela och i juni kommer sedan 12 deltagare göra upp i världsfinalen i London. Tävlingen kommer att pågå på balkongen på Destillat Sthlm och kostar 50 kr i inträde. Förutom att man då får se några av Sveriges främsta bartenders göra upp i den spännande tävlingen får åskådarna också smaka på tävlingsbidragen och andra romdrinkar från Diplomático.  

En erfaren jury finns på plats med bl. a. Ola Yao Carlsson från Bar Hommage, Maya Samuelsson från Vinkällan, Johan Evers som var 2015 års svenska vinnare i tävlingen samt Alf Tumble. Konferencier är Per Styregård, en av landets mest kunniga mat- och dryckespersonligheter. 

Varför ska man välja Destillat Stockholm just den helgen?
Är du på något sätt intresserad och nyfiken av spritdrycker, i sin rena form eller som drink, så är det här den perfekta mötesplatsen! Vi kommer ha Sveriges elit inom det här ämnet som är på plats för att dela med sig av sin kunskap och guida dig till nya smakupplevelser.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.