Destillat Stockholm – Den nya destillatmässan

Ingen har väl missat att det nästa år kommer en ny mässa till Stockholm – Destillat Stockholm – som den heter. Mässan kommer att arrangeras 17-18 februari 2017 för första gången och platsen är Stockholm Waterfront i centrala Stockholm. Info om mässan, klicka här.

Vi blev intresserad att veta lite mer om denna nya spännande satsning och kontaktade Stanley Wong, VD för Svenska Dryckesmässor. Stanley ställde upp och svarade på några frågor om den kommande mässan.

Stanley Wong – VD Svenska Dryckesmässor

Berätta om bakgrunden till den nya mässan Destillat Stockholm?
Bakgrunden är att flera dryckesföretag har signalerat att man önskar nya mer renodlade mötesplatser för destillat i Stockholm att synas på. Dessutom är ju destillat så mycket och även om tyngden kommer att ligga på whisky så ser vi ett ökat intresse för andra destillat som rom, gin och svenska destillat med många nya brännerier i spetsen.

Hur har reaktionerna varit från branschen sedan ni gick ut med nyheten?
Reaktionerna har varit positiva, vilket nästan var förväntat med tanke på att önskemålet av en ny mässa delvis har kommit från branschen. Många företag har redan anmält sig vilket är ett tecken på att det finns ett stort intresse och behov.

Varför en mässa med bara destillat? När vi pratat med utställarna så har dom signalerat att målgruppen för destillat är en egen och förtjänar sin egen arena med helhjärtat fokus på destillat.

Tror du att det finns en marknad för två stora dryckesmässor i Stockholm? Absolut. Stockholm är för det första en stor stad och vår mässa kommer ju att ligga på en annan del av året. Det viktigaste är dock att det är två olika koncept, vårt är en mässa med fokus på kunskap och riktar sig till människor som vill lära sig mer om destillerade produkter.

Stockholm Waterfront – mitt i centrala Stockholm

Berätta om platsen där mässan ska hålla till?
Vi arrangerar mässan tillsammans med Stockholm Waterfront Congress Centre och mässan kommer att äga rum på Stockholm Waterfront som är en fantastisk anläggning mitt i centrala Stockholm.

Hur stor räknar ni med att mässan blir? Första året räknar vi med 50-60 utställare och cirka 5000 besökare. Vi strävar inte mot att bli en gigant till mässa utan snarare en högkvalitativ mässa där den gemensamma nämnaren är intresset för destillat.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.