Browse By

VD-1528 GlenDronach Revival 15 YO

w8673901_Glendronach_15yrGlenDronach Revival – 15 YO har lagrats i 15 år på Oloroso-sherryfat. Whiskyn är inte filtrerad vilket gör att den kan bli lätt grumlig vid tillsats av vatten eller is. Den buteljeras vid 46% och har fått sin rika naturliga färg från fatlagringen.

Doft:
Beppe: Mmmmm… detta doftar ljuvligt. Sherrymonster deluxe. Apelsin, choklad, frukter, nötter. Allt serveras upp på ett gyllene fat och det är bara att njuta. Det här är en whisky att bara sitta och dofta på medan man sitter och beundrar av en vacker solnedgång. Med vatten kommer det in lite nypon och russin in i leken. Detta är världsklass.

Kent: Mycket trevlig doft! Malten formar tillsammans med mörka frukter en sorts plattform där Sherrytoner kan dansa runt. Något säger mig att det är marmelad av fikon som är oljig och fet med en nyans av apelsin och vanilj. Det här är en komplex whisky, som tål att avnjutas under lång tid. Riktigt, riktigt trevligt att dofta på!

Smak:
Beppe: Torkade frukter och kryddor, marsipan, chocklad, kaffe med en lååååång eftersmak. Vatten ger bara mer av allt. Detta är verkligen en ljuvlig whisky helt i min smak som bara ger och ger. Smaklökarna går på högvarv och smakerna tar aldrig slut. Nötter, aprikoser, honung, peppar, toffe. Balsam för själen.

Kent: Mycket frukt. En blandning av sylt, russin, katrinplommon och fikon som tillsammans möts i en hög av marmelad och honung. Kan även uppleva att det finns valnötter där som dock får svårt att slåss med Sherrytonerna. Lite vatten lockar fram mer vaniljtoner och örter. Mycket njutbar!
I eftersmaken lyckas körsbär och mogna fikon ta överhanden.

Betyg:
Beppe: Givetvis blir det ett högt betyg för denna juvel. I segmentet sherrylagrat vet jag inte om du kan få mer prisvärd whisky än denna. 599kr är verkligen prisvärt för en whisky av denna klass tycker jag. Betyget blir 8.0 från mig då den är ”Underbar”

Kent: Jag är ju svag för Sherrymonster och detta är inget undantag. En delikat whisky att sitta med en kall vinterkväll framför en brasa… Ähh, alla kvällar, förresten… Det som drar ned betyget en aning i min värld är att malten inte får vara med och leka speciellt mycket. Sherrytonerna är så kraftiga och jag hade önskat en bättre balans mellan dem.  Mitt betyg får bli 7.6 och ett högt ”Delikat”

13 thoughts on “VD-1528 GlenDronach Revival 15 YO”

 1. Jan Friström says:

  Tänkte köpa en flaska av den här men den var inte lätt att hitta….

  1. Thornet says:

   Vi har varit i kontakt med Destilleriet och då frågade vi om när den återkommer och fick till svar att förhoppningsvis under 2018

 2. Jan Friström says:

  Jag hittade den på vildmedvin.se så nu är en flaska beställd!!! Så slipper jag vänta till 2018. Har hört så mycket bra om denna whisky.
  Vad du vad det beror på att det dröjer så länge innan den återkommer? Har de ont om äldre fat eller väljer de att göra så ändå eller är det något annat….?

  1. Thornet says:

   Det beror precis som du säger på att de har haft en alldeles för hög försäljning av äldre whisky och nu står inför det faktum att det sinat i lagerhusen. De behöver ca 3 år för att bygga upp stocken igen.

   1. Jan Friström says:

    Tack för info! Jag behöver bara vänta några dagar så har jag min flaska, får väl se till att den räcker länge 🙂

    1. Thornet says:

     Hehe, risken är att den är för god att spara länge…

     1. Jan Friström says:

      Idag levererades flaskan. Nu får jag vänta in ett bra tillfälle att öppna den 🙂

 3. Beppe says:

  Bara så att du vet Jan Friström. När 15-åringen kommer tillbaka så kommer 18-åringen försvinna. Likadant med 21-åringen. Det hela beror på att GlenDronach var stängt under en tid.

  1. Jan Friström says:

   Kommer de försvinna permanent eller kommer de tillbaka senare?

  2. Jan Friström says:

   Har du provat någon av dessa?

 4. Beppe says:

  Jan. De kommer vara ur sortiment lika länge som 15-åringen om jag förstått saken rätt. Typ två år. Om jag minns rätt så var det så länge som destilleriet var stängt. Har provat 21-åringen som är smått magisk om man gillar mustiga sherrybomber.

  1. Jan Friström says:

   Det kan jag tänka mig! Den är uppskriven på den allt längre önskelistan….. Har du testat 12-åringen?

 5. Andreas says:

  Jag noterade att både 18 och 21 åringen är urtagen från systembolagets beställningssortiment, innebär det att 15 åringen är på ingående månne? Nån av herrarna som vet nåt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook2k
Facebook
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
INSTAGRAM