Mackmyra Midnattssol

mackmyraMidnattssol

Jag och Mackmyra har ett minst sagt brokigt förflutet. Jag har provat ett antal tidigare utgåvor och inte varit imponerad. När Mackmyra basunerade ut att de vunnit fyra guldmedaljer och utmärkelsen World´s best single malt för Mackmyra Midnattssol så tänkte jag att nu kanske de äntligen har fått fram en bra whisky. En flaska införskaffades och jag sitter här nu med resultatet, den smakar som alla andra Mackmyra, varken mer eller mindre.

Flaskan: Mackmyras standardflaska. Den har ett modernt typsnitt och färgsättning. Klart godkänd – över snittet!

Doft: Söt och lite spritig. Lite spår av vinet som tidigare legat i faten som denna whisky slutlagrats i. En liten doft av blommor kan även skönjas. Dock tycker jag att det dåliga destillatet känns bakom dofterna.

Smak: Söta blommor och smör, lite gräs. Den smakar lätt och ung, det finns verkligen ingen tyngd. Det känns som att whiskyn är skrämd och säger förlåt att jag finns, jag ska genast gå och ställa mig i skamvrån.

Betyg: Mackmyra har i mitt tycke stora problem att få fram bra whisky och det är synd då de är det destilleri i Sverige som faktiskt funnits längst och har en tioåring. Jag kan verkligen inte förstå hur denna whisky har kunnat vunnit pris i en stor whiskytävling. Tyvärr kan jag inte ge midnattssol högre poäng än 3.5 vilket klassificerar den som “Okej” inte mer…

/Beppe

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.