Black Snake Vat 7 First Venom (57.2%)

Black Snake är en Single Malt Whisky som produceras av Blackadder. Det speciella är att man låter en bra, icke namngiven, single malt få ligga i ett stort före detta sherryfat en tid. I detta fall är det ett s.k. PX fat där whiskyn har fått ligga i över ett år innan man tappade av cirka 2/3-delar av innehållet för att fylla dessa flaskor (350 stycken). Sedan fyllde man fatet igen med whisky från samma destilleri och det får ligga i cirka ett år till nästa utgåva kommer från detta fat nr 7.

Black Snake Vat 7 First Venom är buteljerad på 57,2% och kostar 690 kr. Importören Clydesdale (länk) ser till att Blake Snake serien finns att införskaffa i Sverige.

Black Snake Vat 7 First Venom (57.2%)

Doft
Beppe: En stickig nästan limaktig doft är det första som slår emot snoken. Det nästa som jag känner är blommor och smörkola, som att sitta på en sommaräng och äta kolafudge. Det finns även en nästan diselaktig doft i bakgrunden. Torkade frukter finns där men de tar inte stor plats. Smör och kaffe känner jag tydliga drag av. Det är en klart angenäm doft som lovar mycket.

Kent: En otroligt fyllig doft, där aprikoser, dadlar och russin anger första tonen. Trots det är inte sherryfatets inverkan allt för stort, då det är många andra dofter som får vara med och leka. En tydlig doft av smörkola är tämligen dominerande och en doft av sötlakrits tränger sig på allt mer varefter whiskyn får luftas. En behaglig ton av tobak ligger som en grund bakom de söta inslagen av smörkola och sötlakrits. Trevlig doftbild!

Smak
Beppe: Den är förvånansvärt mild trots den ganska häftiga alkoholstyrkan. Blommorna i doften finns tydligt även i smak. Kolafudge och frukt med en hint av honung. Lakrits och vanilj. Choklad och kaffe. Det är en härlig mix av smaker och det spretar litegrann åt alla håll men det gillar jag.

Kent: Först upplever jag en smakexplosion i munnen. En kryddig smakbild som exploderar. Sen kommer de sötare inslagen av smörkolan och vaniljsötman. I smaken är sherrytonerna nästan obefintliga. En kaffe och lädersmak kommer i slutet och övergår i lakrits och vanilj allteftersom att eftersmaken ebbar ut. Jag gillar detta!

Betyg
Beppe: Detta är en härlig dram till ett ganska överkomligt pris tycker jag. Den är lite spretig men ack så ljuvlig i gommen. Längtar redan till the second venom. Betyg: 6.9

Kent: Jag är tyvärr inte så bevandrad bland Blackadders utgåvor, och detta var en klar positiv överraskning för mig. I o m denna utgåva har min nyfikenhet väckts och jag ska absolut undersöka Blackadders sortiment via Clydesdale. Jag ger Black Snake Vat 7 First Venom 7.1 poäng.

För att komma till Betygslistan, klicka här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.