Whiskytower fyller ett år!

Vi på Whiskytower har nyligen fyllt ett år som blogg. För oss känns det otroligt att tiden gått så fort och att bloggen har vuxit så mycket. Det som för ett år sedan mest var ett roligt sätt att hålla reda på vad vi druckit för whisky och hur det smakade, har växt till något helt annat. Idag kan vi konstatera att vi har provat och recenserat hela 90 olika whisky, intervjuat över 40 whiskypersonligheter, haft reportage om 10 svenska och 11 utländska destillerier, intervjuat 8 olika svenska whiskybloggare, haft 5 temaveckor med olika destillerier m.m.

Frank McHardy fyller på Beppes glas i Lagerhuset hos Springbank

Extra glad blir vi när det går upp för oss att ni är väldigt många som faktiskt läser det som vi skriver om denna underbara dryck, som vi antar att ni gillar lika mycket som oss. För oss är whisky så mycket mer än bara en dryck. Det är något som tar lång tid att framställa och det finns specifika regler om hur den ska göras och vad den får innehålla och hur länge den måste lagras för att få kallas whisky. Det är den mest mångfacetterade dryck som finns med en oändlig variant av dofter och smaker. Det är ett outtömligt ämne som skulle ta många livstider för att lära sig allt om denna fascinerande dryck. Livet vatten!

Alla människor vi träffat detta första år som Whiskybloggare har varit otroligt trevliga och alla företag och destillerier vi på ett eller annat sätt varit i kontakt med har varit otroligt vänliga och tillmötesgående. Ett stort tack till er alla! Det är tydligt att det finns mycket kärlek bland oss whiskyälskare.

Anders “Beppe” Bergström och Peter Gordon, William Grants & Sons

Att tala om höjdpunkter detta första år för oss är svårt, för de är så otroligt många. Att stå i ett lagerhus hos Springbank och prova whisky är givetvis en höjdpunkt. Att sitta och äta middag på ett slott i Skottland med ägaren av William Grants är en annan. Att få chansen att njuta av världens äldsta whisky är få förunnat. Höjdpunkterna är många under detta första år. Dock så är kanske den största höjdpunkten när någon kommer fram och säger att de gillar vår blogg och att de brukar läsa den. Det värmer våra hjärtan lika mycket som en 21-årig GlenDronach.

När nu Whiskytower går in i sitt andra år så har vi flera idéer på reportage och teman som vi vill göra. Det skulle även vara kul om ni som läser det vi skriver slänger iväg ett mail till oss om det är något ni tycker vi ska skriva om. Det kommer säkert att komma ett eller flera reportage som faktiskt inte har med whisky att göra, men det kommer absolut att ha med livsnjutning att göra. Givetvis så kommer Whiskytower även fortsättningsvis handla primärt om whisky. Det är ju trots allt whisky vi älskar mest.

Några reklambanners kommer ni säkert att märka av här på Whiskytower framöver. Varför kanske ni undrar? Det enkla svaret är att vi detta första år har pröjsat alla kostnader det innebär att driva en sån här blogg ur egen ficka. De få kronor vi kanske får in från dessa banners kommer uteslutande att gå till att ge er läsare ett mervärde i form av fler intressanta reportage. En och annan tävling med roliga priser. Kort sagt. Pengarna kommer att gå till bloggen. Dessutom kan vi lova att vi även fortsättningsvis kommer att recensera en whisky ärligt, även om det är en whisky som vi fått samples på eller är från en leverantör som köper reklambanner på vår sida. För oss är det viktigt att vi kan stå för det vi skriver och att vi kan stå för det som visas på vår blogg. Den reklam som eventuellt kommer att dyka upp på Whiskytower kommer att ha med whisky eller någon annan ädel dryck eller livsnjutning att göra. Det kan vi lova.

Kent Thorn och Stuart Urquhart, Gordon & MacPhail

Vad som kommer den närmaste tiden är bland annat en intervju med Nour el Refai om hennes whiskyintresse. En annan intervju är med Anders Friden från In Flames. Stuart Urquhart från Gordon & MacPhail och Dave Allen från Springbank är andra kommande intervjuer. Kommande temaveckor är med Laphroaig, Glenmorangie, anCnoc, Springbank, The Glenlivet och Walsh Whiskey. Det är vad vi jobbar på just nu. Det kan givetvis ändras av olika anledningar men det är som planeringen ser ut för tillfället. Vi kommer att besöka Mid Sweden Beer & Whisky Festival nu i vår och Box Whiskyfestival i sommar. Ser ni oss så kom mer än gärna fram och surra lite whisky. Det är vårt favoritämne?. Reportage från dessa festivalbesök kommer ni givetvis att kunna läsa här på Whiskytower.

Slutligen så vill vi säga att vi hoppas att ni fortsätter att besöka Whiskytower även i fortsättningen, så ska vi fortsätta att hitta intressant innehåll. Har ni önskemål, konstruktiv kritik eller tips så tveka inte att höra av er. Dessutom kommer vi inom kort att införa ett månatligt nyhetsbrev som ni kommer att kunna anmäla er för. I vårt nyhetsbrev kommer vi att berätta om kommande intressanta aktiviteter som vi på Whiskytower kommer att delta i, information om intressanta kommande whiskysläpp samt annan matnyttig information.

Återigen vill vi tacka för att ni valt att följa oss på vår väg genom whiskyland och vi ser fram emot ett nytt och givande år. Utan er som läser och följer oss skulle vi inte vara där vi är idag.

Tack!

Anders & Kent

Ps: ni har väl inte missat att vi även finns på Instagram och Twitter.

2 tankar på “Whiskytower fyller ett år!”

  1. Tack till er för det året som gått! Väldigt mycket intressant läsning har det varit. Jag lovar att jag tänker hänga med framöver också ?

    Svara
    • Vi tackar ödmjukast för de vänliga orden Jan. Om du hänger med så lovar vi att göra vårt bästa för att göra år två lika intressant.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.