Kilkerran WIP 7 Sherry Wood 46,0%

Med tanke på att vi nyligen besökte Campbeltown i Skottland passar det utmärkt att vi nu recenserar en whisky därifrån. I glaset denna vecka har vi haft Kilkerran WIP 7 Sherry Wood. Denna är framställd i Glengyle destilleriet som skapats av ingen mindre än Frank McHardy. Läs gärna vår reseberättelse från vårt besök i Campbeltown här.

1Doft
Kent: Sherryfatets inverkan är tydlig i att den doftar Lim (kontaktlim?) och att det finns en hint av Fotsvett…

Beppe: Lim, russin och julafton är det första jag känner och tänker på. Peppar och läder känner jag också.

Kent: Det finns en syrlig doft av Apelsin och Aprikos. Efter en stund framträder mer tydliga Malt toner tillsammans med Viol-lakrits. Till sist kommer även nyanser av blött Läder och Skumbanan. Mycket bråkig och till viss del skitig doft som verkligen fångar mitt intresse.

Beppe: Druvor och vinbär tycker jag mig känna. Något får mig dessutom att tänka på Klappgröt. Detta är en spännande doft som lovar mycket.

Smak
Kent: Tämligen söt smak där gräs och halm är det första jag upplever. Sedan kommer de ”bråkiga” smakerna som får mig att tänka på blöta läderstövlar eller blöta läderfotbollsskor.

Beppe: Det är verkligen en bråkstake vi har här. Härligt! Den är en aning svår att beskriva. Torkade frukter, viol och mint, skulle jag vilja säga.

Kent: I avslutningen blir det en aning mer kryddigt och allt är inlindat i en diskret rök. Nice!

Beppe: Mörk chocklad och läder, körsbär och peppar. Håller med om att det finns en härlig skitighet och bråkighet där som verkligen är intressant.

Betyg
Kent: Som alla vet så är jag svag för Springbank (och Glengyle). Så det är inte förvånande att jag verkligen gillar detta. Det är en mycket intressant blandning av söta, snälla och behagliga dofter/smaker som samtidigt får tufft motstånd av de mer ”skitiga” och ”bråkiga” nyanserna såsom Blött läder och Fotsvett. Detta måste bli ett högt ”Njutbart” betyg, så jag ger den 6.9 poäng.

Beppe: En ljuvlig bråkstake med en härlig skitighet som finns där bakom sherrytonerna. En sak är säker. Man kan koka bra sprit i Campbeltown och jag är säker på att det kommer att komma stordåd från Kilkerran (Glengyle) med tiden. Betyget blir 7.1 då den i min värld är ”Delikat”.

För att komma till Betygslistan, klicka här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.