Ron Zacapa Edicion Negra (43%)

Idag forsätter vi att prova rom från Zacapa. Zacapa Edicion Negra är lagrad i kolade bourbonfat och är den senaste nyheten från Zacapa.

Ron Zacapa Edicion Negra är buteljerad på 43% ABV och kostar 749kr på systembolaget.

Ron Zacapa Edicion Negra 43%

Doft
Beppe: Det finns en lite murrigare och mustigare doft i denna om jag jämför med Solera 23. En djupare ekkarraktär och kryddighet är det första jag tänker på. Det är nästan så att jag tycker mig känna en rökighet i denna. Mörk choklad och vanilj tillsammans med arrakstoner finns också där. En klar och trevlig honung och sockersötma finns hela tiden närvarande.

Smak
Beppe: Söta punchkarameller med en medföljande ekkarraktär. Eken är klart med i leken här och biter fast sig i smaklökarna i eftersmaken på ett trevligt sätt. Även i smaken finns det en lätt rökighet som är trevlig och lyfter de övriga smakerna. Bränt socker, kola och arrak. Vanilj och honung tillsammans med mörk bra choklad.

Omdöme
Beppe: Jag gillar denna rom. Jag gillar den ännu mer än solera 23. Den lätta röken och det mer brända sockret gör denna rom mer komplex och mångfacetterad. En mycket bra rom. Gillar du Zacapa solera 23 så kommer du även att gilla denna.

Provningsglas: Malt Taster från Dryckesglas.

1 tanke på “Ron Zacapa Edicion Negra (43%)”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.