WTV 034 – Två gånger Glenfiddich och en Tullamore Dew XO.

I avsnitt 34 av Whiskytower TV så provar vi två olika experiment från Glenfiddich. Glenfiddich IPA Experiment är ett sammarbete mellan Glenfiddichs master blender Brian Kinsman och Speysides Craft Brewerys bryggare Seb Jones. Det hela har resulterat i en Glenfiddich som fått en finish i tre månader på fat som tidigare innehållit öl av typen IPA. Glenfiddich IPA Experiment har en ABV på 43% och kostar 649 kr för en helbutelj via Systembolaget.

Glenfiddich XX är ett resultat av 20 stycken whiskyexperter som efter en inbjudan från Brian Kinsman fick komma till destilleriet och välja ut sitt favoritfat bland ca 3000 stycken. Det är dessa fat som sedan blandats samman i en vatting-tank och butteljerats som Glenfiddich Project XX. Tyvärr så är denna butelj redan slut och har utgått. Går säkert att finna via näthandlare i utlandet.

Nya Tullamore Dew XO Caribbean Cask Finish är en Tullamore som fått en finish på fat som tidigare innehållit Demerararom.  Den har en ABV på 43% och kostar via systembolaget 369kr för en helbutelj.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.