Isle Of Lime – Svaide 47%

Svaide är det andra släppet för aktieägare i Gotland whisky. Det är en treårig whisky och utgåvan finns i 4500 numrerade flaskor. Den är lagrad på 200 och 96L fat varav två av 200L faten tidigare innehållit Laphroaig. Vill ni veta ännu mer om denna utgåva så klickar ni HÄR och HÄR. Whiskyn är ej färgad eller kylfiltrerad och ABV ligger på 47%. Om allt går som det ska så kommer Gotland Whisky att släppa en whisky för allmänheten till sensommaren.

Isle Of Lime Svaide 47%

Doft:
Beppe: En slags skitig fruktighet, och jag menar det på bästa möjliga sätt. Äpplen, citrus och vanilj tillsammans med lätt bränd kola. Det finns en svagt krypande rök som är mycket subtil. Eken finns med och även honung. Visst är den ung i snoken men den känns verkligen inte som blott tre år. Imponerande ännu en gång.

Kent: En mycket inbjudande doft med en underbar ruffighet i bakgrunden. En hel del citrus och en ton av apelsinskal ligger hela tiden i förgrunden. Viss kryddighet av anis och ingefära. En nötig ton som drar åt mandelnöt – nästan så det blir mandelkaka. Ruffigheten i bakgrunden påminner om nygarvat läder och råtobak. Allt omsluts av en subtil och njutningsbar rökridå. Mycket trevlig

Smak:
Beppe: Kola, vanilj och honung. Ung frän och uppnosig som sig bör. En pepprighet jobbar i bakgrunden. Eken har inte riktigt lyckats dölja all unghet i spriten vilket för mig bara gör den ännu mer spännande. Citrus ger sig in i leken och skänker det hela en härlig fräschhet. Det här är riktigt bra för att vara en treåring. Tycker nog att röken som faktiskt finns i denna märks mer i smak än i doften. Dock så är det verkligen ingen rökbomb. Tänk mer Benromach.

Kent: Oljig konsistens. En hel del smaker som slåss om uppmärksamheten. Där finns en kryddighet som visar sitt bett. En skön känsla av främst ingefära men även aniskrydda. Ruffigheten av läder och tobak är verkligen framträdande i smaken, och tillsammans med ek-krydda blir det djupt och intressant. Citrus spelar hela tiden på tungan. Eftersmaken är lång och riktigt njutbar. Då kommer även den subtila röken fram och rimmar riktigt bra tillsammans med citrustonen. Riktigt gott

Omdöme:
Beppe: Jag är ännu en gång djupt imponerad av whiskyn från Isle of Lime. Att en treåring kan vara så här bra och mogen lovar gott inför framtiden. Det här ska bli riktigt intressant att följa, med de två första utgåvorna så har de lagt ribban riktigt högt. Ta chansen att prova Isle of Lime om du får chansen!

Kent: Imponeras återigen av Isle of Lime. Att så ung whisky kan vara så komplex och smaka så moget är helt otroligt! Jag önskar jag vore aktieägare och hade en flaska hemma, för det här är bra. Riktigt bra!

Provningsglas: Whiskysniffer kort ben från Dryckesglas.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.