Browse By

Whiskyprovning

1a1aVi på WHISKYTOWER kommer gärna och håller whiskyprovningar för Ert sällskap eller företag. Vi kommer gärna ut till Er och diskuterar hur en whiskyprovning skulle kunna gå till och tillsammans hitta en variant som passar just Er.

Vi erbjuder olika whiskyprovningar anpassade efter intresse och kunskapsnivå. Alla våra provningar leds av oss själva och kommer att ge deltagarna en oförglömlig upplevelse och en fördjupad kunskap om whiskyns själ. Variationen är oändlig och vi lyssnar gärna på vad just Ni vill ha ut av en provning.

1a1a1bExempel på två populära provningar:

Från Korn till Njutning
Vi går igenom grunderna runt tillverkningen och deltagarna kommer att få en förståelse om hur allt började, hur framställningsprocessen fungerar samt hur lagringen av whisky har stor betydelse. Du kommer att förstå hur man doftar, smakar och framförallt njuter av whisky.

Under kvällen kommer vi att prova fem väl utvalda whisky från Skottland som visar på den stora variationen av dofter och smaker. Provningen tar ungefär 1,5 timme med kunnig handledning.

Bli ett Whiskyproffs
En fördjupad inblick i detaljer runt whisky och dess tillverkning. Efter denna provning kommer du att veta vilka dofter och smaker som kommer från jäsning, destillering och fatlagring. Du kommer även att lära dig proffsens knep att ta reda på saker om en whisky, bara genom att titta, dofta och smaka. Troligtvis kommer du sedan att dricka whisky på ett helt nytt sätt, med dina nya kunskaper som grund.

Fem olika whisky med helt olika karaktärer kommer att provas, allt från lena och fruktiga – till torv och tjärdrypande monster. Provningen tar ungefär 2 timmar med kunnig handledning.

Kontakta oss för en diskussion om hur vi tillsammans skapar en trevlig kväll. Maila antingen Kent eller Beppe för mer info och priser.

 

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook2k
Facebook
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
INSTAGRAM