Browse By

WHISKYTOWER


WHISKYTOWER – The Soul of Whisky
grundades i april 2015. Bloggen blev offentlig den 26 april och målet med whiskybloggen var att vara ett mellanting mellan vanliga whiskybloggar med recensioner och mer traditionella nyhetsidor om whisky. Man uppfattade att det inte fanns någon som blandade dessa infallsvinklar, där personliga reportage om whiskypersonligheter varvas med whiskynyheter och rena recensioner av whisky. Målet med WHISKYTOWER är att vara en fräsch ny aktör på sociala medier, där följare och läsare skall få del av reportage, recensioner och nyheter på ett trevlig sätt.

Du är välkommen att följa oss på Facebook för att alltid få de senaste artiklarna och kunna hålla dig ajour med vad som händer runt livets dryck. Klicka på denna länk och gilla vår facebooksida.

Bakom WHISKYTOWER finns två norrlänningar som även privat är vänner och umgås en hel del. Nedan kan du läsa mer om dem och deras bakgrund.

3Thornet – Kent Thorn
En sport och fiskeintresserad man som arbetar som IT-konsult i Sundsvall.

Kents whiskyintresse har alltid funnits där sedan sena tonåren, men har de senaste åren exploderat och har numera övergått i nörderi. Från början rökälskare, men har under senare år mer och mer riktat om sitt fokus på mer sherrylagrade whiskys och mer subtila varianter av livets dryck. Grundade Bon Vivant Whiskysällskap 2014 och beslutade sig i april 2015 för att starta WHISKYTOWER som ett led i att sprida intresset för whisky. Namnet WHISKYTOWER är en lek med Kents efternamn.

Kents favoritwhisky är Springbank men även Highland Park, Longmorn och BOX ligger honom varmt om hjärtat. Drömmer om att en dag buteljera en egen whiskyutgåva för den svenska marknaden.

För att kontakta Kent, klicka på namnet.

113Beppe – Anders Bergström
En film- och musikfantast som studerar samtidigt som han jobbar i filmbranschen och i vården.

Beppes whiskyintresse började i 20-årsåldern i samband med att han var medlem i ett medeltidssällskap. Intresset har de senaste åren växt och är numera någonting mer än bara ett intresse. Precis som Kent så var Beppe tidigare en rökälskare men numera har röken skingrat sig och han söker mer subtila smaker och dofter. Beppe är även han medlem i Bon Vivant Whiskysällskap och vart kort efter grundandet av WHISKYTOWER inbjuden av Kent att driva bloggen tillsammans med honom.

Beppes favoriter är Springbanks alla sorter och Highland Park. Sherrybomber tycker han även är trevligt. Beppe tror att vi bara sett början av den Svenska whiskyboomen och ser med spänning fram emot vad som komma skall.

För att kontakta Beppe, klicka på namnet.

Till sist vill vi uppmärksamma dig på att enligt svensk lag måste du vara 25 år eller äldre för att besöka denna sida då den innehåller reklam för alkoholdrycker. Enligt kapitel 7 alkohollagen (2010:1622)

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook2k
Facebook
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
INSTAGRAM