Browse By

Mackmyra “Dissar” WhiskyTowers Skribent

WhiskyTowers skribent Anders ”Beppe” Bergström har under en tid fört en diskussion på Mackmyras Facebooksida angående deras nylansering av whiskyn som numera heter Svensk Ek.

Anders har i dessa diskussioner ifrågasatt varför Mackmyra döper om sin whisky och försöker ge sken av att den nu är en whisky som är lagrad på svenska ekfat från Visingsö, då det i verkligheten endast är 5,4% av whiskyn som faktiskt är lagrad på svenska ekfat. Anders anser att detta är falsk marknadsföring och att detta borde ha rättats till direkt när det avslöjades. Dessutom har Anders påpekat att man kanske borde be Thorslund tunnbinderi om ursäkt för sitt handlande.

Efter ett antal kommentarer och svar parterna emellan, uppmanades Anders att vända sig till Mackmyra via mail, istället för att föra diskussionen på Facebook. Sagt och gjort. Anders mailade Mackmyra följande:

”Hej

Jag vart ombedd att maila istället för att diskutera på Facebook.
Frågan gäller eran Svensk ek. Jag tycker att ni har gjort ett gigantiskt misstag när ni kallar en whisky där endast en bråkdel av innehållet är lagrad på – Svensk ek. Givetvis så tror era köpare att allt innehåll är lagrat på svensk ek när den heter så och inget annat står på förpackningen. Det minsta ni borde göra är att be om ursäkt till era kunder och speciellt till Thorslund som gick ut med denna information. Det dokument som ligger på eran hemsida angående detta är otroligt märkligt. Ingenstans står att läsa om att ni tar på er någon skuld i detta. Vidare skriver ni om att Thorslunds uttalande var märkligt och överdrivet, vad menar ni med detta?
Det enda som är märkligt i denna fråga är ert agerande. Det enda ni borde gjort är att be om ursäkt så skulle det inte skada ert rykte så som det nu gjort.

Mvh
Anders Bergström”

Det är nu det börjar bli märkligt. Mackmyra väljer först att radera hela konversationen på Facebook (inklusive andra personers kommentarer som också uttryckt ett missnöje över fadäsen Svensk Ek) och därefter spärrar man Anders permanent från att kunna lämna ytterligare kommentarer på hela deras Facebooksida!!!

När jag då skriver en kommentar i samma inlägg och frågar om detta är ett seriöst handlande och frågar vad som hände med diskussionen och vart den tog vägen. Möts jag endast av tystnad av Mackmyra…

Man svarar inte heller på mailet, utan nonchalerar det bara, precis som man nonchalerade nyheten när Johan Thorslund gick ut med sitt avslöjande. Först när radio och nyhetspress började rota i detta behagade man att skriva ett dokument om händelsen på sin hemsida. För övrigt ett dokument där man i stället slår ifrån sig fullständigt och inte tar på sig någon skuld överhuvudtaget. Istället ifrågasätter Mackmyra sin tunnbindar-leverantör Thorslunds agerande, de enda som visat kurage i detta ämne – och som inte ville beblanda sig med denna bluff.

Nu ställer jag mig frågande till Mackmyras handlande av oss kunder. Är det seriöst att bete sig på detta sätt? Är det verkligen förenligt med deras principer att så fort man får mothugg av någon som inte tycker som Mackmyra vill att vi ska tycka – ska man då bara nonchalera denne? Eller är det rätt och seriöst att radera offentliga diskussioner och sedan spärra personer från sin Facebooksida? Hur många personer likt WhiskyTowers skribent har Mackmyra spärrat?

Jag uppmanar härmed Mackmyra att svara på dessa frågor!

Visa för en gång skull att ni är seriösa och att ni står för era misstag och förklara varför ni ”dissar” oss kunder på detta sätt, så fort vi kommer med kritik eller synpunkter som ni inte tycker om.

/Kent Thorn
Grundare av WhiskyTower.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook2k
Facebook
Twitter
Visit Us
YOUTUBE
INSTAGRAM