Browse By

Chans till en unik raritetsprovning av Karuizawa Whisky

Den 31 mars och den 1 april i år kommer Symposion att hålla en provning av den mer exotiska sorten. I samband Festivalen Malt, Mat & Destillat i Stockholm kommer man att öppna två rariteter i form av 50 åriga whiskys från det numera nedlagda ikoniska japanska destilleriet Karuizawa. Båda är destillerade 1965 varav den ena är lagrad på Bourbon fat och det andra på Sherry fat.

Karuizawa 50 Years Old (1965)

Och visst är det något magiskt över att få möjlighet att prova whisky ur en flaska som tillhör det förflutna. Något som aldrig kommer att kunna drickas igen. Magi i några droppar unik whisky. Det forna japanska destilleriet Karuizawa är beläget ca 800 meter över havet och här slutade dropparna att framställas år 2000 och epok som tog sin början 1955 hade tyvärr nått sitt slut. De senaste åren har destilleriet nått kultstatus med en mycket liten andel whisky kvar i världen och med oerhört höga priser på de kvarvarande flaskorna.

Att Symposion nu återigen chockar whiskyvärlden, precis som man gjorde för ett år sedan när man öppnade världens just nu äldsta whisky – Mortlach Generations 75 YO – är något vi ska vara mycket glada över. För på så sätt ger Symposion oss whiskyälskare återigen möjlighet att kunna prova whisky från en svunnen tid, whisky som normalt är avsedd för en mycket liten minoritet samlare. Denna gång har man bjudit in Marlene Leon, managing director på La Maison du Whisky Collections i Paris, som provningsledare.

Om du har möjlighet och intresse bör du snarast anmäla dig någon av de två provningarna, då det är begränsade platser. En unik provning som aldrig kommer att komma åter, där de två Karuizawa kompletteras med 8 andra fantastiska japanska whiskys till ett totalt värde över 350 000 kronor på marknaden.

Vår förhoppning är att vi ses där.

Line up:

  • Karuizawa 50 Years Old (1965) Bourbon Cask, 63%
  • Karuizawa 50 Years Old (1965) Sherry Cask, 62,4%
  • Taketsuru 21 Years Old, 48%
  • Taketsuru 25 Years Old, 43%
  • Miyagikyo 15 Years Old, 45%
  • Miyagikyo 2002 Single Cask, 62%
  • Yoichi 15 Years Old, 45%
  • Yoichi 20 Years Old, 52%
  • Nikka Coffey Grain, 45%
  • Nikka Rita Apple Brandy 30 Years Old, 40%

När:    Fredag 31 mars, kl. 18.00 – 19.30 och lördag 1 april, kl. 16.00 – 17.30.
Plats:  Stockholm Malt, Mat & Destillat på Stockholmmässan (Mässvägen 1, Älvsjö)
Hur:    Anmälan sker via dessa länkar:
Fredag: http://maltmatdestillat.se/Japansk-raritetsprovning-FRE.html
Lördag: http://maltmatdestillat.se/Japansk-raritetsprovning-LOR.html
Kostnad: 4250 kr (självkostnadspris)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook2k
Facebook
YOUTUBE
INSTAGRAM